Xartbeer és una cervesa experimental cuinada a partir de l’estil Golden Ale i marinada amb licor groc i verd d’herbes
Desprès d’un període de maduració, el resultat obtingut és el d’una cervesa amb un gust únic i diferent i un peculiar color verd.
La seva carbonatació és baixa i l'espuma fina i lleugera. l'amargor és suau: 25 IBUS i 5.5% vol
És una cervesa ideal per a ser degustada ben freda i que combina molt bé amb diferents propostes gastronòmiques, com poden ser els aperitius salats del migdia o de mitja tarda. També amb les coques de recapte i les pizzes dels dies especials, els plats de pasta i els arrossos. Acompanya també molt bé les truites i el pa amb tomàquet amb embotits i formatges. A nosaltres ens agrada molt acompanyar la Xartbeer amb sushi
Ingredients: Aigua, malta d’ordi i malta de blat, llúpol, licors d’herbes, llevat i colorant alimentari E102, E133
La refermentació s’ha fet en la mateixa ampolla i no s’ha pasteuritzat ni filtrat. Es recomana moure bé l’ampolla abans d’obrir-la, ja que d’aquesta manera es podran degustar molt millor tots els matisos que hi aporta el blat i el llevat
Avui Xartbeer és una cervesa de demostració i distribució gratuïta i amb unes existències molt petites. Però s’està treballant per a que ben aviat es pugui produir en una micro-cervesera.